w

Arktisk festival for bevegelige bilder og film

Norges nyeste og kanskje aller sprekeste filmfestival åpner høsten 2016 i Harstad!

Film og bevegelige bilder
18.04.201615:37 Kampanje kultur

Arctic Moving Image & Film Festival (AMIFF) vil foregå for første gang 27. – 30. oktober 2016.

Den vil skje i Harstad, i sine to kinosaler der, i black-box teatret på Harstad Kulturhus, 'Lillesalen', og ute i bybildet.

AMIFF feirer film, i alle sine kunstformer, gjennom fortid, nåtid og fremtid, og utforsker samfunnet vårt, både i vår Arktiske bakgård og verden for øvrig, gjennom film. Festivalen er en av de få festivalene i Norge som viser både konvensjonell narrativ film, og ‘bevegelige bilder’ (moving image), altså videokunst, eksperimentell film og tidsbaserte installasjoner og skulpturer. De konvensjonelle filmene som vil vises vil i hovedsak være ny og eldre 'kvalitetsfilm', altså engasjerende spillefilm, kortfilm og dokumentar av høy kunstnerisk kvalitet og som applerer til ettertanke, for voksne og unge. En del eldre populære filmer vil også vises. Alle filmene velges ut på grunnlag av deres kunstneriske og/eller samfunnsmessige betydning. Festivalen vil ellers ha et sterkt kunnskapsformidlings- og diskusjonsfokus, med paneldiskusjoner, foredrag, Q&A’s og verksteder for voksne og barn.

Festivalens konsept springer ut av at filmmediets historie er relativt kort, men har en gryende lengde, og at filmmediet, som vi møter gjennom offentlige og private rom som kino, TV, internett, vår egen smarttelefon og gallerier, er blitt en del av vår identitet. For eksempel er det nå mulig å reflektere tilbake flere generasjoner ved bruk av arkivfilm. I tillegg reflekterer filmmediet fremover gjennom ny teknologi som Virtual Reality og videomapping. I dagens samfunn er film et kraftfullt kunstutrykk, som man kan se for eksempel ved at i noen land blir regissører og visuelle kunstnere som bruker filmmediet, forfulgt og fengslet. Festivalen ønsker derfor å utforske filmmediets mange kunstneriske uttrykk i sin helhet, gjennom historien, for å se på hvilke historier som blir fortalt og hvordan de blir fortalt, blant annet den Arktiske historien, som jo har blitt lite undersøkt. Dessuten tillater kombinasjonen av konvensjonell film og bevegelige bilder i en og samme festival, en utforskning av kryssningspunktet mellom disse to, som jo også er et relativt uoppdaget territorium.

Å se flott film sammen, på stort lerret, er jo en fantastisk måte å dele en opplevelse. Å spise et måltid sammen i forbindelse med en filmvisning, kan gjøre den sosiale opplevelsen enda sterkere. Å spise mat fra det landet som filmen er i fra, i forbindelse med filmvisningen, gir en helt spesiell opplevelse av filmen, som bare må oppleves. Produsenten bak denne festivalen, Helene Hokland, har drevet et populært konsept i Harstad i over to år nå, KinOmatisk, som kombinerer mat, kvalitetsfilm og filmfaglig påfyll. Du vil også få mulighet til å oppleve KinOmatisk på festivalen.

Filmfestivalen ønsker å være en møteplass som gir inspirasjon og engasjement hos det generelle publikum, den profesjonelle sfæren innen film og visuell kunst, samt aktører innen tema som filmene tar opp. Festivalen ønsker også å styrke identiteten til oss som bor i Harstad og omegn, ved å gi mulighet til å se film fra vår egen region, og å vise tilreisende vår kultur gjenneom film og bevegelige bilder. Festivalen vil være med på å styrke profesjonaliseringen av filmskapere og visuelle kunstnere i NordNorge, og legge til rette for talentskaping hos barn og unge i regionen. Festivalen ønsker med andre ord å gjøre det litt bedre å bo i, og besøke, Sør-Troms.

 Velkommen!


ÅRETS TEMA: ‘IDENTITET OG MINNE’

Tema 'minne og identitet' er inspirert av den utbredte bruken av arkivmateriale i film og bevegelige bilder i dag. Det vil bli sett på hvordan vi forstår oss selv gjennom filmmediet og dens historie, og hvordan minner og identitet blir behandlet i film og bevegelige bilder. Motsetninger som springer ut av dette er fakta og fiksjon, samt makt og avmakt, hvor spørsmål rundt hvem som får sine historier fortalt, og kunst som demokratisering av arkivmateriale vil bli utforsket.

Sted i Harstad kommune for leveransen:

Harstad Kino, Harstad Kulturhus, byrommet

Maksimum antall personer 2000!

Priser

  • Kr 100 for filmene
  • Mellom kr 495 og kr 700 for film og mat


Les mer om festivalen i avisa her 

Synes du dette høres spennende ut?

Send oss en forespørsel! 

Kontaktinformasjon

Arktisk Festival for Bevegelige Bilder og Film

Ansvarlig arrangør: Ellida / kulturproduksjon og kommunikasjon
helene@ellida.no
Tel (+ 47) 483 683 18
www.ellida.no

www.facebook.com/events/914771798634853/ 

Arktisk festival for bevegelige bilder og film
Arktisk festival for bevegelige bilder og film
Arktisk festival for bevegelige bilder og film
Arktisk festival for bevegelige bilder og film

google map