w

Galleri NordNorge

Liker du samtidskunst? Da er dette attraksjonen for deg. Kom og få hakeslepp!

Samtidskunst
18.04.201614:46 Kampanje kultur

Galleriet presenterer tankevekkende og utfordrende kunst i verdensklasse, av etablerte så vel som nye norske og internasjonale kunstnere.

Galleriets mål er å gi publikum tillit til å nyte samtidskunst og å forstå betydningen av kunst, kunstnere, kultur og kreativitet - og deres innvirkning på det individuelle og kollektive liv.

Galleri NordNorge vil gjøre samtidskunst tilgjengelig, uten at det går på kompromiss med kunsten eller undervurderer publikum. De har et omfattende omvisnings- og forelesningstilbud for å presentere og formidle utstillinger. Sett av en rolig stund til refleksjon, undring og en estetisk spennende kunstopplevelse i Harstad!

Arkitektur og miljø

Formidlingen gjøres i et miljø som er svært innbydende, og  engasjerende. Historien bak bygget er også interessant – bygget som huser dette topp moderne galleriet var en gang byens svømmehall tegnet av den norske arkitekten Jan Inge Hovig, og ble oppført som Harstad svømmehall og samfunnshus i 1958. Hovig har gjort seg bemerket i Harstad og Nord-Norge med andre karakteristiske bygg som Harstad Kino, Harstad Kirke og Ishavskatedralen i Tromsø.  I 1999 ble bygget omgjort til galleri av A3 arkitektkontor AS. Bygningen er en av de mest karakterisktiske i Harstad og inngår i det såkalte samfunnskvartalet.

En av Norges første kubister

I tillegg til de skiftende utstillingene har Galleri NordNorge også en fast utstilling med verk av Ragnhild Kaarbø (1889 – 1949), Harstadkvinnen som tidlig i livet reiste ut i Europa og gikk i lære hos noen av periodens mest anerkjente kunstnere. Hun regnes som en av Norges første kubister, selv om hun mot slutten av karrieren fokuserte på impresjonistiske verk. Kaarbø var også datter av byens grunnlegger Rikard Kaarbø. 

Les mer og sjekk programmet på www.gallerinn.no

Åpningstider:

  • torsdag  15:00-18:00
  • fredag   12:00-18:00
  • lørdag   12:00-15:00

Omvisninger i Kaarbø-rommet gis på forespørsel i galleriets åpningstider.

Gratis inngang.

Vil du bestille omvisning?

Send en forespørsel her!

Kontaktinformasjon

GALLERI NORD-NORGE

Postboks 744
9487 Harstad, Norway
Besøksadresse: Normannsgate 1
Telefon +47 77 02 81 00
gallerinn@gallerinn.no

Steve Nilsen
Galleri NordNorge
Steve Nilsen
Kulturopplevelse i Galleri NordNorge
Steve Nilsen
Kunst i Galleri NordNorge
Yngve Henriksen
Kunstutstilling i Galleri NordNorge

Relaterte artikler

google map