w

Nord-Europas best bevarte kirkekunstsamling

La vår formidler ta deg med på en helt spesiell omvisning i Trondenes kirkes mangfoldige og nord-Europas best bevarte kirkekunstsamling.

Kirkekunst fra middelalderen
03.06.201615:26 Lena Nøstdahl

Trondenes fikk sin storhetstid, og sin velfortjente plass i sagaen og Norgeshistoria med sine mektige nordnorske høvdinger for rundt 1000 år siden. Vi regner vikingtida som over ved slaget på Stiklestad i 1030.

Den norrøne trua ble byttet mot kristendommen. Middelalderen kom, med kirkebygging og kirkekunst. «Den vakreste steinkirke som på landsbygden er» og «Den kirke har noget at sige» er gamle sitater som forteller om følelsen av å gå inn i kirka. Gjennom nyere forskning har kirka også fått status som «det best bevarte kirkerom fra middelalderen i Nord-Europa»

Hvorfor ble verdens nordligste steinkirke fra mellomalderen bygd på Trondenes og hvorfor ble den så overdådig utstyrt med kirkekunst? I koret i Trondenes kirke finnes det tre alterskap fra slutten av 1400-tallet. Det er knapt noen annen kirke i Norge som kan oppvise maken. Når vi vet at det har opprinnelig vært sju alterskap totalt i kirka, forteller dette om et rikt og viktig kirkested i katolsk tid.

Turen går også innom utstillingen «Med plog, kors og sverd» på Trondenes Historiske Senter, hvor en del kirkekunst fra Harstadregionen, fra 1400-tallet, står utstillet.

Du trenger ikke være middelaldrede for å elske middelalderen! Ha en historisk dag!

Fortsatt ledige plasser: 

12.09.16, kl. 12 – 14

19.09.16, kl. 12 – 14

26.09.16, kl. 12 – 14

Fra 2 - 20 personer  

Pris per person kr 225,- (inkluderer inngang og omvisning).


Enkel lunsj kan kjøpes på Trondenes Historiske Senter, kafé.

Oppmøte: Trondenes Historiske Senter.

Synes du dette høres spennende ut?
Send oss en forespørsel.

Kontaktinformasjon

Trondenes Historiske Senter

Trondenesveien 122, 9404 Harstad
Telefon: 77 01 83 80

THS
Kirkekunst i Harstad
THS
nord-europas best bevarte kirkekunstsamling
THS
Historiske opplevesler
THS
Trondenes Kirke i Harstad

Relaterte artikler

google map