w

Tips til deg som reiser med barn

Her er noen forslag for den kulturinteresserte familien.

11.04.201619:13 Kampanje kultur

Utetid

Harstad er et spennende sted for barn, både inne og ikke minst ute! I Folkeparken rett utenfor sentrum kan du lage til en skattejakt fra gapahuk til gapahuk. Disse små «hyttene» har gratis ved, benker og bod. Ca hver 200 – 400 meter finnes en gapahuk – kanskje du klarer å gå helt opp til Musvannet? For de aller minste er det spennende ved Grunnvannet, noen hundre meter fra parkeringsplassen. Her kan du leke, prøve fiskelykken eller gi brødskiva til de lokale endene!

Hvorfor ikke ta med barna til verdens nordligste bebodde skjærgård? Den er rett utenfor Harstad – i Vågsfjorden. Her kan du dra på øyhopping og finne en egen kritthvit strand, la barna finne krabber eller fisk deres egen middag! Har du ikke egen båt er det flere firmaer som tilbyr turer ut til skjærgården – eller dere kan ta en av våre hurtigbåter som går daglig fra havnen.

Sentrumsglede

For den leseglade så har byen et flott bibliotek rett ved havet, i samme bygg som Kulturhuset. Her har barna en egen lesekrok samt lekekrok. Eller kanskje et lite puslespill er like spennende som en bok. På biblioteket er barn i alle aldre velkommen!

Hva med å ta en svømmetur inne i fjellet? Ja! Sjelden hører man et nei fra barna når det kommer til Grottebadet. Dette badelandet finner du langt inne i fjellet, midt i sentrum! Det er som en grønn oase med hvite fjell som inneholder vannsklie, badstue, boblebad, basseng for de voksne og barnebasseng. I tillegg huser den byens egen sushi take away – ingen grunn til å gå glipp Grottebadet!

I vår egen sentrumshage, Generalhagen, kan barna utfolde seg i fri lek på byens egen lekeplass. Sjørøverbåt, sklie, balanseplanke, benker til mor og far – og rett ved flere av byens barnebutikker!

Litt utenfor sentrum finner du byens egen lekeland – Sams Lekeland! Dette lekelandet har avdelinger for de aller minste til de aller største. Ja til og med en egen lounge for foreldrene! Her kan barna klatre, hoppe i trampoliner, skli i monstersklia, balansere og mestre det meste!

Kultur for liten og kultur for stor

På Harstad Kulturhus kan du finne forestillinger til barn og kombinere med et besøk til biblioteket. Og på Harstad Kino kan du finne filmen som passer til ditt barn eller være med på en Barnefilmfestival som kinoen har vært år.

I juni hvert år forvandles byen til en festivalby når Festspillene i Nord-Norge preger bybildet. Her kan barna lære noe nytt på mange forskjellige verksteder, være publikum på Barnas Festspill og bare nyte softisen i byen!

En ekte Viking! 

På Trondeneshalvøya kan du gå helt tilbake til Vikingtiden – og barna kan kle seg ut som en ekte Viking på en Vikingfestival! Denne festivalen finner sted hvert år i august/september og byr på vikingmarked, vikingmusikk, vikingmat og vikingkamp! På Trondenes Historiske Senter kan du besøke den faste utstillingen som omhandler området i Harstad fra Vikingtiden frem til i dag. Det er i tillegg en egen lekekrok for barn, et flott innendørs bål samt kafè.

Rett utenfor døra til Trondenes Historiske Senter finner du Trondenes Kirke – fra middelalderen! Ta med barna til et historisk bygg som har inngraveringer i gull og historiske gjenstander. Bygget rundt 1250 er dette verdens nordligste steinkirke.

Trondeneshalvøya består også av et militært område – hvor du finner Adolf! Adolf er 4 store kanoner som ble bygget av Hitler under 2. verdenskrig – disse skulle egentlig bli plassert på tyske slagskip men disse planene ble omgjort – så nå står de i Harstad! Adolfkanonen er fascinerende for barn å besøke – på sommeren er det faste omvisninger her og i vinterhalvåret må man forhåndsbestille guidet tur hvis man ønsker. Man kan ikke besøke kanonene alene da de står inne på det militære området.

Fra Trondenes og mot sentrum kan dere gå stien langs sjøen. En 90 meter lang gangbru ender opp ved et lysthus som står nesten ute på havet! Her kan barna spasere selv, lete etter krabber og ta en pause på en av benkene som er plassert på spennende steder helt nede i fjæra!

 

 

 

THS
Tommy Simonsen
THS
THS

google map